Tack för en trevlig studieresan i Halland där vi fick träffa två mycket engagerade engelska rådgivare på två välorganiserade svenska mjölkgårdar. Totalt blev vi slutligen 17 rådgivare från 6 olika företag som representerade foder, veterinär, ekonomi och växtodling.

Några första tips som framkom från engelsmännen var att årligen bestämma ett moment/område som man skulle ha extra fokus på under det kommande året men absolut max 5 rådgivningsmoment på gång samtidigt. Ett annat medskick var att man starkt anpassade kommunikationen med kunder utifrån kundens önskemål, innefattande whatsupp-grupper, epost, tel, kameror vid mjölkgropen för att observera på distans, voice-message som registrerades på platsen där det spelades in i fält och kunden kunde läsa av när den ville.

  
Växtkraft i Järpås AB